Här är du: HemVälkommen!


Akutgruppen är en ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter, främst i stockholmsområdet. Vi har inte någon lokal utan våra katter bor istället hos privatpersoner i jourhem tills de får permanenta hem. Vi är en sk. No kill-förening, vilket innebär att vi inte avlivar friska eller behandlingsbara katter. Läs gärna mer om No kill-metoden här.


Vi är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - SVEKATT
Akutgruppens integritetspolicy


Du har säkert, som de flesta, översvämmats av information om GDPR och olika integritetspolicies på sistone. Här hittar du även vår! Vi hanterar dina personuppgifter när du anmäler dig som intressent till en katt, jourhem, aktivist, chaufför, medlem, fadder, gåvogivare och volontär. Vi behandlar även dina personuppgifter när du kontaktar oss gällande kattärenden. Via länken kan du läsa mer om vilka personuppgifter vi använder och hur.Sommarlotteri!


OBS! Lotteriet är nu avslutat!
Varmt tack till alla som deltog! 🌷 Och vinnarna är... *trumvirvel*

Första pris: Annika Blom
Andra pris: Cecilia Skördeman Lang
Tredje pris: Torun Vikström

Tröstpris!

Ann Eriksson: kattmynteråtta
Lena Janerius: digital termometer
Elzabetth Elvbo: bok "Djurdeckarna"

Stort grattis allihop!! 🎉 Det är verkligen fina priser, hoppas ni får stor nytta av dem! ❤ Maila era kontaktuppgifter till anette@akutgruppen.com så ser hon till att ni får era vinster. 😊
---------------------------------------
OBS! PASSA PÅ - BARA 2 DAGAR KVAR ATT KÖPA LOTTER!
Vi får nödrop nästan varje dag om katter som behöver hjälp - hjälp oss att hjälpa dem!

Passa på att få chansen att vinna en riktigt fin vinst till sommaren till både dig själv och kissarna! Och det kostar endast 20 kr per lott!
Lotta på Agria har hjälpt Akutgruppen plocka ihop dessa fina vinster:

Första pris: Stor ryggsäck fylld med stor fleecepläd blå eller grå, första hjälpen-kit, digital termometer, kattmyntamus, badhandduk, fästingpenna och sportflaska.

Andra pris: Kylväska, picknickfilt, digital termometer, kattmyntamus,
fästingpenna, första hjälpen-kit och en sportflaska.
Tredje pris:Stor fleecepläd, digital termometer, första hjälpen-kit, fästingpenna och en kattmyntamus.

Dessutom! Förutom alla dessa fina vinster från Agria ingår ett bokpaket med två ”mysdeckare” för barn i åldern 6 – 10 år – riktigt spännande sommarläsning av Mari Bister om Djurdeckarna.

Vinstvärde inkl böckerna: 1:a pris 895 kr, 2:a pris 765 kr och 3:e pris 475 kr!

Hur ska du göra för att du göra för att delta i vårt sommarlotteri? Enkelt!
Betala in 20 kr per lott, 40 kr för två, 100 kr för fem osv!
Ange ditt namn + SOMMARTIDER som ref/anm. Ju fler lotter - desto större chans! 😊

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982


Du kan börja köpa lotter NU – den 8 juni bryter vi för lottdragning.
Vinnarna presenteras på vår hemsida, Facebook och Instagram!
Lycka till!

Vi vill återigen tacka Lotta på Agria! Behöver ni en djurförsäkring så kontakta henne gärna – glöm inte att säga att ni fått rådet från Akutgruppen så får vi ett bidrag dessutom! Lotta finns på tel 070 – 715 57 72.Gåvoredovisning


Här kommer gåvoredovisningen för 2018 års första kvartal!

Vårt varmaste tack till alla er underbara, fina människor som stödjer oss med gåvor! Snart kommer larmen om alla kattungar och stackars mammakatter som behöver hjälp för att klara sina små så era gåvor är verkligen uppskattade! ❤

För att ge en gåva, swisha oss på 1236931729 eller sätt in ditt bidrag på
Plusgiro: 58 84 73-9 eller Bankgiro: 727-2982.

Till minne av min älskade katt Mia – Ann Eriksson
Till minne av Dick i Tullinge – Berth Dahlgren
Kerstin Wasteson
Robert Ungh
Carina Johannesson
Urban Sträng
Anna-Lena Fors
Djurdeckarna
Danil Shaw
Britt-Marie Johansson
Helen Eriksson ”t”
Richard Svensson
Catarina Thomas
Susann Ekestubbe och Indy
Ann-Sofie Björkman
Peter, Sussi och Katarina Paalzow
Niklas Malmström
Gunilla Sjöberg Lindgren
Kram från Albert!
Tufsen
Zazu, Minja, Majlo, Jesper och Fideli
Ann Eriksson
Nilla Ekdahl
Eva Dixner
Sofia Ringdahl Hålam
Eva Jeppsson
Helena KarirantaBli försäkringsfadder


Tack vare Agria kan vi nu veterinärvårdsförsäkra våra katter, vilket vi hoppas kommer att ge en lite mer stabil ekonomi utan de riktigt stora svängningarna när någon av våra skyddslingar insjuknar. För detta betalar vi ca 50kr per katt och månad (lite beroende på kattens ålder osv). Ett riktigt bra sätt att stötta oss ekonomiskt är att bli försäkringsfadder till en eller flera katter och helt enkelt stå för försäkringspremien, dvs 50kr per katt och månad, tills dess katten får ett eget hem (eller du väljer att avsluta ditt fadderskap). Maila fadder@akutgruppen.com vid intresse! Du kan bli fadder till en specifik katt eller "generell" fadder och betala en eller flera premier som går till den totala försäkringskostnaden.Unikt samarbete med Peter Rylander!Vi är väldigt glada att kunna presentera ett spännande samarbete med föreläsaren och underhållaren Peter Rylander! Peter är bla. känd som programledare för det populära barn- och familjeprogrammet Amigo på SVT, och även mycket uppskattad som underhållare, konferencier och moderator vid olika företagsevents och privata tillställningar.

Peter håller också föreläsningar / workshops kring Värdegrundsfrågor i skolor och hos företag, där han förbättrar skolans samt organisationens klimat kring respekt, attityd, bemötande och empati. Förresten, om du har varit publik på Lets Dance eller Så ska det låta, så har du säkert sett honom i hans roll som publikcoach, där han boostar publiken med extra energi!

Peter är även en stor djurvän och lovar nu att skänka hälften av sitt gage (lön) till Akutgruppen, om du eller ditt företag / skola bokar honom till ett event eller en föreläsning och då refererar till oss!

Du som följer vårt arbete förstår vilken enorm möjlighet detta är för oss, så tveka inte att läsa mer om Peter på hans hemsidor: www.peterrylander.se
och www.respektgympa.se. Kontakta honom gärna för mer information om vad han kan erbjuda dig eller din organisation!

Medlem 2018


Att vara medlem i föreningen Akutgruppen betyder att du med din medlemsavgift stöder vårt arbete med hemlösa och nödlidande katter. Du får också möjlighet att påverka verksamheten genom att delta i årsmöten osv.

Medlemsavgiften är för närvarande 150:- för vuxna, och 75:- för dig under 18 år och betalas via Swish 1236931729, Plusgiro 58 84 73-9 eller Bankgiro 727-2982, skriv "ny medlem + ditt namn" som meddelande. Maila namn, adress, postnr och ort samt telnr till medlem@akutgruppen.com. Därefter kommer du få ett mail tillbaka med bekräftelse.

Varmt välkommen som medlem - ditt bidrag gör skillnad!Har du hittat en katt du tror behöver hjälp?


Vi svarar gärna på både mail och telefon men innan du kontaktar oss ber vi dig läsa här vad du kan göra om du hittat en katt som du tror är hemlös eller på annat vis nödlidande.Snabbmeny


 • Våra Katter
  Se vilka katter vi har inom föreningen just nu.
 • Just nu!
  Här hittar du de senaste nyheterna!
 • Hjälpa till
  Vill du hjälpa hemlösa katter? Kika då in här!
 • Tips och råd
  Här har vi samlat lite frågor och svar och lösningar på några vanligt förekommande problem.
 • Tassavtryck!
  Ett av våra favoritsegment! Här kan du läsa hälsningar från katter som blivit adopterade hos oss. OBS! Tyvärr fungerar inte formuläret för att skicka Tassavtryck till oss för närvarande men det går bra att maila det till oss.
 • Vilka är vi?
  Här finns en kort beskrivning av Akutgruppens volontärer.
 • Efterlysningar
  Här hittar du tidigare inlagda efterlysningar på katter som försvunnit från sina hem. För att efterlysa din egen katt hänvisar vi istället till Vilse.nu
 • Facebook
  Gilla vår sida på Facebook
 • Twitter
  Följ oss på Twitter  Vi kan inte nog påpeka hur viktigt det är att du ID-märker din katt! ID-märk oavsett om den är en inne- eller utekatt - även en innekatt kan smita ut. Besök gärna ID-märkningskampanjen (klicka på bilden) och lär dig någonting nytt. Visste du till exempel att din katt är totalt rättslös utan ID-märkning?

  Minst lika viktigt är det förstås att kastrera din katt. Visste du att en enda okastrerad hona under sin livstid kan få 120 kattungar? Och du som har en hankatt - tänk på att han kan sätta en massa småttisar till en värld av hemlöshet och lidande, även om problemet inte blir DITT. Det är viktigt att kastrera också en innekatt! Den kan rymma och det är då dessutom större chans att den kommer tillbaks eller inte springer så långt om den är kastrerad.

  Om din katt skadas eller blir sjuk kan sjukvårdskostnaderna bli väldigt höga. Se till att försäkra din katt så att du har råd med omvårdnaden om oturen är framme. Akutgruppen får ett välbehövt bidrag för varje försäkring (dvs. inte bara för katter, alla djurförsäkringar räknas) som tecknas via Agrias ombud Lotta Eriksson. Kontakta Lotta direkt på 08-522 194 80 eller 070-715 57 72.

  Tänk dig för innan du tar på dig ansvaret för ett kattliv - har du inte råd att kastrera och försäkra din katt så har du inte heller råd att skaffa katt.


  Visste du detta?


  Om rökning: Katter drabbas lätt av problem med andningsvägarna och rökning (framför allt inomhus) kan orsaka astma och andra problem hos din katt. Utsätt inte din vän för detta utan avnjut istället din cigarett utomhus.

  Om din balkong: Enligt lag måste en balkong som är belägen mer än fem meter över marken och där katter vistas ensamma vara försedd med nät eller liknande för att förhindra katten från att falla ner. (SJVFS 2008:5 3kap 8§). Vi rekommenderar dock varmt att alltid ha nät, glas eller annat skydd på balkongen för att hindra både rymningar och fallskador. Även om du befinner dig på balkongen tillsammans med din katt går det blixtsnabbt för en nyfiken kisse att falla eller hoppa över kanten. Läs en förtvivlad mattes historia och mer information här.


  Fler artiklar

  Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Tessan

Arcimedes

Mirakel

Smurfen

Stiti

Mio


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 2863165
I dag: 315Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura