Här är du:Hur adopterar man en katt av er?


Om du vill adoptera en särskild katt från oss skickar du enklast en intresseanmälan via kattens sida på hemsidan. Om du istället vill skicka en generell intresseanmälan kan du maila oss på adoptera@akutgruppen.com. Hit kan du också maila frågor om adoptionsprocessen. Berätta vad du söker hos en katt tex. gällande kön, ålder, färg och personlighet. Berätta också om dig och din situation - hur bor du? Har du familj? Har du kattvana? Har du redan katt eller andra djur och är de kattvana? Etc. Utifrån informationen du ger kan vi se om den katt du eventuellt är intresserad av skulle passa hos dig eller ge förslag på en eller flera katter som vi tror du kan vara intresserad av.

Du kommer att få våra adoptionsvillkor mailade till dig tillsammans med information om adoptionsprocessen. Eftersom du kommer att skriva under adoptionsvillkoren vid en eventuell adoption är det viktigt att du läser igenom dem noggrant så det inte uppstår några problem när du kanske redan har besökt katten och förälskat dig i henne eller honom.

Eftersom alla våra katter bor i privata hem, s.k. akuthem, kommer du att besöka katten i akuthemmet. När du har godkänt adoptionsvillkoren förmedlar vi därför kontaktuppgifter till kattens/katternas akuthem så att ni kan boka in en tid för det första av två obligatoriska besök. Om allt går bra vid det första besöket läggs katten som "bokad" på hemsidan. Observera att bokningen bara innebär en intresseanmälan där du har förtur framför andra intressenter. Det är först när vi har godkänt ditt hem och kontrakt har skrivits under av samtliga inblandade parter som du kan göra anspråk på katten. Tills dess förblir katten i vår regi.

Vid det andra besöket är det bra att ha med en filt, handduk eller liknande så att din nya familjemedlem vänjer sig vid det nya hemmets doft innan flytten. Tyget bör därför inte vara nytvättat.

Efter det andra besöket kommer vi överens om ett datum då katten ska flytta till dig. Vi följer alltid med till kattens nya hem för att se att allt går bra och skriva kontrakt men har du möjlighet att själv hämta katten är det en stor hjälp för oss då vi inte alltid kan ordna med chaufför till det valda datumet.

Vi uppskattar alltid att få höra hur det går med din nya familjemedlem och att få Tassavtryck på vår hemsida och du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor!


Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Bea

Helga

Alfrida

Signe

Maja

Gustaf


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3388808
I dag: 209Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura