Här är du:Historien om Frasse


Frasse kom till oss en dag i Januari i uselt skick. Han hade bott ute i ur och skur i ett år. Ingen hade brytt sig om honom eller tagit honom under sina vingar. En dag flyttade det in en ny familj i området. De såg den stackars katten och frågade sina grannar vart den hörde hemma. När de fick reda på att hans ägare flyttat i från honom började de ge honom mat. Tyvärr var de själva allergiker men de gjorde vad de kunde och gav honom mat.

Äntligen fick katten någon i stt liv som brydde sig. De ringde oss och bad om hjälp och dagen efter kom lilla Frasse till oss. Insjunken, mager, full av mask med en päls både lortig och sträv. Man såg att han mådde dåligt men han hade ändå kärlek att ge.

Vad tänker de som flyttar ifrån en katt? Att han klarar sig själv? Vad tänker
grannarna när de vet att katten är övergiven och hemlös? Hur kan människor se ett djur lida och ändå inte göra en insats? Hur kan människor inte känna empati och samhällsansvar? Istället för att ha gjort en insats och hjälpt denna katt har de istället sett honom som ett besvär. Spolat på honom med vattenslang för att han ska hålla sig borta. Han har bara velat ha värme, kärlek och mat.

Frasse klarade sig inte. Sviterna från hans svält och misär hade förstört hans lever. Han fick somna in som en älskad katt.

Frasse var världens mildaste, snällaste katt. Han hade trots allt mycket kärlek att ge och var glad för det han fick. Han gav inte upp hoppet om människan, även om jag själv i såna här stunder känner mig redo att ge upp...

/ HannaFler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3332418
I dag: 739Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura