Här är du:Mamma Ellen & hennes unge


Huddingekolonin

Här kommer en liten berättelse om hur det kan gå till att fånga in katter. Den här historien utspelar sig när Akutgruppen fångar in katter från en koloni i Huddinge.

Söndag 4/4

Det hela började med att Jenny fick in kattmamma Ellen i fällan. Vi försökte sedan fånga hennes kattunge, men det var inte lätt då den höll sig gömd under en veranda och bara stack fram sin söta nos då och då. Ungen skrek och grät efter sin mamma, något som verkligen skar i våra hjärtan. Så vi kämpade på..

Måndag 5/4

Helena och Therese mötte lokaltidningen "Mitt i Huddinge" vid 11-tiden och försökte då hitta kattungen. Tyvärr utan resultat.

Vi lokaliserade kattungen vid 19-tiden. Den var under en veranda till ett café.


Jenny, Åsa och Anna sitter och försöker få in bebisen. Det var väldigt kallt...


Ungen syns i mörkret i hörnet av verandan. Två gånger går den nästan in i vår trådbursfälla, sedan går liten och lägger sig och sover (?). Efter att det varit knäpptyst i ca 2 timmar, ger vi upp vid 23.30 tiden.

Tisdag 6/4

Jenny åker till Huddinge 06.00 innan hon ska till jobbet. Klockan 07.30 är hon tvungen att gå till jobbet, men får tag på fastighetsskötaren som lovar att hjälpa oss att ta bort golvplankorna. Jenny lämnar jobbet vid ca 10 och åker tillbaka. Vi andra kommer dit så fort vi kan. Vi har tur - en snickare som har ett snickeri runt hörnet kommer förbi..

För att komma åt bebisen utan att den skulle kunna springa iväg var vi tvungna att lägga en massa filtar och grejer längs hela verandan, och sedan skruva upp golvplankorna och täppa till sektion för sektion, tills bebisen inte kunde ta sig någonstans. Till vår hjälp hade vi Helen Colbrand från Tomtberga Huge bostäder och Richard Otternäs från snickeriet intill. Tusen tack!RichardHelenNär bebisen till slut var "inringad" så gällde det att fånga den när den stack fram genom golvplankorna. Om man var för snabb stack den tillbaka till sitt hörn så det gällde att vänta ut den så den var halvvägs ute och sen grabba tag i den. Tack och lov lyckades vi med det!JennyJennys systerdotter och mor som också var mycket engageradeÄNTLIGEN infångad!Inte alls speciellt lycklig - (innan den fått möta mamma igen.).Återförenade! Den tidigare väldigt rädda och passiva mamman Ellen har nu börjat fräsa och försvara sin bebis.


Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3332416
I dag: 737Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura