Här är du:Om allergier


Många kontaktar oss och behöver omplacera sin katt pga. allergi vilket vi tycker är oerhört tragiskt både för katten och hans/hennes ägare.

Innan du omplacerar din katt:

Gör ett allergitest så att du får fastställt att det faktiskt är katter du är allergisk mot: i många fall är det egentligen damm-, kvalster-, pollen- eller någon annan allergi som ligger bakom besvären. Tänk så hemskt att ha omplacerat din katt i onödan!

Många allergiker har stor hjälp av allergimediciner. Det ska också finnas ett vaccin som vi i nuläget dessvärre inte har så mycket information om. Fråga din läkare!

Många klarar sig även bättre bara genom att hålla katten ifrån sovrummet så att kroppen får återhämta sig under nattsömnen. Det är dessutom bra att vädra ofta samt våttorka golv osv. En luftrenare kan också vara till hjälp. I svåra fall kan det behövas klädbyte och handtvätt efter att ha rört vid katten.

Sök fler tips på nätet - ge inte upp!

Förresten, visste du att risken för att utveckla allergier är större under kalla vintrar? Det beror på att vi kurar ihop oss inomhus i värmen och därmed utsätter oss mer för allergener (ämnen som framkallar allergi, tex katthår) i hemmet. För att minska risken för allergi bör du därför vara utomhus så mycket som möjligt.

Kom ihåg att din katt alltid är DITT ansvar så tänk igenom ordentligt vad du ska göra om någon i familjen drabbas av kattallergi - INNAN du låter en kisse flytta in!

PS. Visste du att katter också kan drabbas av allergier? De är tex. väldigt känsliga för rök som kan orsaka astma och andra problem. Tänk på det innan du utsätter din katt för rök.


Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3332467
I dag: 788Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura